tiistai 18. joulukuuta 2012

Nikon huhuja

Nikon julkisti viikko sitten erittäin mielenkiintoisen patentin digiperälle, jolla muutetaan vanha 35mm filmijärjestelmäkamera digitaaliseksi järjestelmäkameraksi. Homma tapahtuu vain vaihtamalla takakansi vanhasta filmikamerasta uuteen, jossa on digitaalinen sensori. 


Kodak julkisti reilu 20 vuotta sitten markkinoiden ensimmäisen digijärkkärin (Kodak DCS-100). Se oli Nikon F3, johon oli kiinnitetty kennollinen takakansi. Samanlainen idea kuin nyt Nikon on patentoinut. Yksi Kodakin viritelmä oli myös myynnissä hetki sitten Ebay.comissa. Tais mennä reilun 500 euron hintaan. Kyseisessä Kodakin kennossa resoluutio on 620 x 480. Nykyään Kodak toimittaa kennoja useimmille kameranvalmistajille.

Jos Nikon aikoo pistää myös toteutukseen tämän patentin, siitä tulee varmasti suuri menestys, ellei uutta digitakakantta hinnoitella ihan poskettomiin summiin. Kymmenen vuotta sitten Leicalta tuli vastaavanlainen digiperä R-sarjan filmikameroihin, mutta sen kiinnostus jäi todella pieneksi juuri kovan hinnan takia. Kyllä mietiskely tuollaisesta täysin mekaanisesta vanhasta filmirunkosta digikennolla varustettuna pistää veren virtaamaan voimakkaammin. Mutta samalla miettii miten tuollaiseen digiperään saisi virtaa, ja miten nuo muistikortin ja liittimienpaikat asetettaisiin.

Väkisinkin tulee mieleen, niinkuin monella kameravalmistajien patenteilla on tapana, että tämä patentti olisi vain keino estää kolmannen osapuolen valmistamasta vastaavanlaista systeemiä, ja näin ollen hyötyä vanhoista Nikon kameroista, joita löytyy monelta vielä varastoista. Niin ja haluaako Nikon kenties leikata uusien digikameroiden myyntiä tällä digiperällä. Voi vain jäädä toivomaan, että tästä patentista tulisi totta. Se olisi kyllä unemien täyttymys! Kuulostais aika hyvältä esim. Nikonin F2 tai F3-rungot diginä. Ensi vuonna voisi lisätä tämän digiperän sitten joululahjalistalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti