sunnuntai 30. joulukuuta 2012

AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED


 Joulupukki ei ole vastannut mun kirjeisiin. Ratkaisin itse ristiretkeni Pyhän Graalin etsinnässä. Nyt se on päättynyt. En pysty enää hankkimaan parempaa laajakulmaobjektiiviä. Kuvanlaadusta ei tarvitse sen enempää muuta kertoa:

"It is the best on the planet, and by a large margin. This 14-24mm is significantly sharper than any fixed or zoom ultrawide from Canon or Nikon that I've ever used." by Ken Rockwell 
Muutaman viikon käytön jälkeen ensimmäiset huomiot ovat zoomin hyvä toimivuus kovalla pakkasella. Aikasemman Tokina 12-24mm objektiivin zoomi meinas jumittaa kovassa pakkasessa. Tarkennus on lähes äänetön ja salaman nopea. Suotimien käyttö vaatii hieman erikoisvirityksiä, kun suodinkierteitä ei ole etulinssin muodosta johtuen, mutta suotimen asennukseen on tänä päivänä muutama hyvä ratkaisu. Kyllä tuntui heti ensikokeilussa, että iso kasa rahaa ei mennyt hukkaan. Pelkästään jo kameran etsimestä läpi katsomalla näkee, että nyt on kameran nokalla laatua!

2 kommenttia:

  1. Nice! Jos haluat vielä vähän parantaa, niin hommaat Zeiss Distagon 15mm f/2.8 ja Zeiss Distagon 21mm f/2.8 niin sitten vasta voit todeta, että parempaa ei enää oo. Haluaisin kyllä nähdä mitä pystyisit noilla saamaan aikaan.. Se mikä Zeissista tekee paremman kuin Nikon/Canon on Zeiss-värimaailma ja ylivoimainen mikrokontrasti.

    VastaaPoista
  2. Zeissin 21 millistä on tullut muutaman kerran aika hyvä tarjous vastaan, että sen ehkä vois hommatakin joskus. Nyt ehkä seuraavaksi 24 mm tilt-shift linssi hankinnassa.

    VastaaPoista