keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uusi retkipyörä


Uusi ajokki uusiin seikkailuihin. Ajatus uuden matkapyörän rakentamisesta syntyi viime pyörämatkalla, kun tuntui, että silloin käytössä ollut pyöränrunko alkoi antamaan periksi kovan painolastin kanssa mäkiä survotessa ylöspäin. Kaikki omat pyörät ovat aikalailla kilpapyöriä, eikä näin ollen varatosta ole löytynyt hyvää vaihtoehtoa retkikunta-hengessä tehtävään pyörämatkailuun. Nyt ostin pitkäikäisen, monikäyttöisen rungon, josta saa rakennettua monen erityylisen pyörän. Kriteereinä pyöränrungon valinnassa olivat teräsrunko ja mahdollisuus käyttää leveitä renkaita.

Surly Cross-Check -teräsrungon lisäksi uutta ovat satula ja kiekot. Etukiekkoon vielä lisäksi valitsin napadynamon. Tarkoitus olisi latailla kännykkää matkan aikana, jolloin ei tarvitsisi kantaa mukana lisäakkuja, eikä miettiä latauspaikkoja matkanvarrelta. Pyörässä on nyt kiinni entisestä matkafillarista osat + muita maastopyöräosia mitä nurkista löytyi. Pientä säätöä varmaan tulee ohjaustangon kanssa. Lähinnä ohjaustangon mallista ja sen asennuskorkeudesta. Viime reissulla perhostanko ei paljon normaalia käyrätankoa enempää itselle ajo-otteita tarjonnut. Ehkä johtuu vain omista tottumuksista. Nyt kuvissa näkyvässä setupissa ajoasento on melko pysty ja mukava ajella kaupungissa.

Pyörässä on nyt 29x2.1 renkaat. Niillä on mukava ajella talvella kaupungissa. Pidemmälle matkalle alle valikoituu jotkut paremmin rullaavammat ja pistosuojatut versiot. Riippuen tietysti matkareitistä. Tässä Surly Cross-Check -rungossa on loistavat kiinnityspisteet edessä ja takana. Nyt ei tarvitse enää viritellä klemmareilla tarakoita kiinni pyöränrunkoon. Muutenkin koko runko on tehty niin monikäyttöiseksi, että tästä saa monenlaista fillaria rakennettua, jos tarve vaatii. Jotkut ajelevat tällä rungolla työmatkoja, ja jotkut ajelevat mantereiden halki. En tiedä tarkalleen koska lähden pyörän kanssa seuraavan kerran pidemmälle reissulle ajelemaan, mutta jatkan katselua ikkunasta ulos ja odotan hetkeä, jolloin tuulet kutsuvat miestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti