maanantai 16. tammikuuta 2017

Igaro D1

 

Nyt loppu akkujen kantaminen mukana pyöräretkillä. Tajusin vihdoin, että napadynamosta saa virtaa kaikkeen tarvitsemaan elektroniikkaan. Ostin markkinoiden tehokkaimman USB -muuntimen omaan Shimano DH-3N31 napadynamoon. Koeajeluiden jälkeen näyttäisi siltä, että markkinapuheet tästä laitteesta pitävät paikkaansa.

Laitteen teoreettinen sähköteho uusimmassa versiossa on 15w (5V 3A). Kokeilin käytännössä Iphone 7 Plus puhelimella, kuinka hyvin se saa ladattua sitä. Laitoin Bluetoothin päälle ja käytin samalla Strava -sovellusta, joka käyttää GPS -paikannusta. Noin 4 km matkalla akku latautui 29% --> 34%, ja keskiajonopeus oli 12-13 km/h. Aivan mahtava latausteho.

Kokeilin aikaisemmin paljon halvempaa Tigra Sportin Powerconverter -muunninta. Siinä teoreettinen teho ei ollut kuin 2,5w (5V 500 mA). Se ei pystynyt lataamaan Iphone 7 Plussan akkua ollenkaan ajon aikana.

Pieni, vedenpitävä ja titaania. Koko systeemi painaa vain 48 grammaa.Iphone 7 Plus. Bluetooth ja GPS päällä. 4 km ajattua matkaa ja akku latautui 5 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti