maanantai 12. elokuuta 2013

Tamron sp af 24-135mm f3.5-5.6 if macro

Ostin tuommoisen yleiskakkulan kameraan. Täyskennoiselle oli hakusessa hyvä polttoväli. Semmoinen linssi joka olisi pieni, kevyt ja hyvä piirtoinen. Nikkorin optiikka oli tietenkin harkinnassa ensisijaisesti, mutta hintalaatusuhteessa Tamron vei voiton. Nikonilta ei oikein tuntunut löytyvän juuri sitä polttovälialueen kattavaa linssiä, mitä hain. Nikonilta tuli hiljattain 24-120 mm f/4, mutta kun hintaa oli tonnin verran, niin se tippui pois vaihtoehdoista. Tuolla hinnalla saa jo oikeasti hyvää optiikkaa. Katse kääntyi vanhempiin malleihin.


Tamron lopetti jo vuonna 2009 24-135 millisen valmistuksen. Niitä voi olla hankala löytää tänä päivänä, mutta ainakin Ebaystä niitä voi pari bongata, sieltä itse lunastin omani. Viimeisimmän melontareissun kuvasin tällä linssillä. Omasta mielestä loistava polttovälialue, silloin kun pitää pystyä käyttämään molempia ääripäitä kuvauksessa. Ja itseäni ei huvita kajakkiin raahata koko kameralaukkua, silloin kun matka tarkoitus on enemmänkin matkan taittuminen kuin kuvaaminen.


Tamronin 24-135 millisestä löytyy paljon vertailua netistä ja pääanti niissä on erittäin positiivinen. Jos itse vertaa tätä aikaisempiin omiin linsseihin, niin olen erittäin yllättynyt kuinka hyvän linssi sai alta parin sadan euron. Nikonin kittilinsseihin verrattuna kuvat on terävimpiä ja mekaanisesti linssi on laadukkaampi. Automaattitarkennus on nopea. Pientä vinjetointia havaittavissa läpi polttovälin. Kirkkaissa valon kohdissa hieman kontrasti tippuu. Mutta kaikenkaikkiaan loistava linssi. En tiedä kuinka paljon tätä tulee käytettyä, mutta kyllä sille alun perusteella käyttötunteja kertyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti