keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Kew Gardens



Joulukuun alkupuolella olin käymässä Lontoossa. Pieni luontoretki onnistui hyvin suurkaupungissakin. Kävin siskon kanssa päiväkävelyllä Kew Gardensissa, eli kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on muuten Unescon maailmanperintökohde. Eli kyseessä on todella merkittävä ja vanha puutarha. Joulukuu ei ehkä ole ihan loistokkainta aikaa tutustua puutarhoihin pohjoisella pallonpuoliskolla, mutta kyllä luonnontarkkailijalle on mielenkiintoista nähdä kasveja kaikkina vuodenaikoina.

Ajankohta oli varsin mainio tutustua puutarhan arboretum alueen havupuihin. Joulukuussa arkipäivänä oli hyvin vähän muita vierailijoita, joka oli eritäin mielyttävä kokemus muuten niin ahtaasti rakennetussa, ja kansoitetussa Lontoossa. Yöllä oli ollut pakkasta ja olimme puutarhassa melkein heti sen avauduttua kymmenen maissa aamupäivällä. Aurinko nousi hitaasti ylöspäin ja huurteiset nurmikot ja puut sulivat höyryten, luoden hieman utuisen ja seesteisen tunnelman.

Mustamänty


Kastanjapuita


Lehtikuusia

Sypressialue

Punapuu

Reilu 40 metriä korkea punapuu.

Punapuu metsikössä.


 
Bhutaninmänty


Osa tammista oli vielä täysin vihreitä.

Meksikonsuosypressi


Luonnonrauhasta ja -äänistä täällä on hankala nauttia. Kew Gardens sijaitsee Heathrow -lentokentästä suoraan itään 5-6 km (suorassa linjassa kiitoratojen suhteen). Lentokoneita tulee jatkuvalla syötöllä puutarhan yli ja meteliä riittää.


Idänplataani. Tämä yksilö on puutarhan vanhimpia puita. Istutettu 1700-luvun puolessa välissä.

Alueella on monta kasvihuonetta. Kuvassa näkyvä kasvihuone on isoin ja siellä on trooppisia ja subtrooppisia kasveja, sekä kaktuksia.




Kew Gardensin kuuluisin kasvihuone on Palmuhuone. Siellä on pääasiassa syotäviä trooppisia kasveja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti