sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Retkeilyhenkiset joululahjat


Tulipa saatua pukilta hyvät paketit jouluna. Ensimmäinen iso paketti oli pitkän pohdiskelun ja markkinoiden kyttäämisen seurausta. Puoli vuotta Ebayn selaamista ja moneen kohteen huutoihin osallistumista, tämä teltta jäi sitten haaviin 400 eurolla. Kunto uutta vastaava. Erittäin tyytyväinen kauppoihin. Vanha TNF Mountain 25 ylävuoristotelttani sai lähteä, ja se käytännössä vaihtui myyntihinnallaan suoraan tähän tilavampaan ja käytännöllisempään Hillebergin Keron 3 GT -malliin. Tämä teltta tulee toimimaan hyvänä, viihtyisänä tukikohtana monella reissulla. Tämän ostoksen kruunasi yllätyksenä tullut footprint.


Samalla tilasin Kiinasta lumikiiloja telttaan.


Yksi päivä talvikenkä tilannettani miettiessäni, "löysin" tämmöiset syylingit vanhoihin nahkasaappaisiini. Olin aikomuksissa hankkia jotkut superlämpimät saappaat talven kylmimpiin keleihin seisoskelu/pyöräily/hiihto -hommiin, mutta onneksi tajusin tämmöisten vanhojen keksintöjen olemassa olon. Kaikkein kylmimmillä keleillä reissuillani olen käyttänyt ylävuoristokenkiä (La Sportiva Spantik). Niillä ei ole paleltanut -35 asteen pakkasillakaan, vaikka olen monta tuntia seisoskellut paikallaan kameran ääressä. Mutta tarkoitus oli nyt saada vähän kevyemmät ja helpommin puettavat lämpivät kengät, ja tällä 15 euron syylinki -päivityksellä vanhat nahkasaappaat tuntuvat vastaavan tähän tarpeeseen.Toinen iso paketti oli tuulahdus muutaman vuoden takaa, kun ajatus kullan/aarteen -etsinnästä marinoitui tarpeeksi mielessäni. Vuonna 2014 kävin etsimässä Ivalojoen sivupuroista kultaa ja sitä sieltä löytyikin. Tämän reissun jälkeen tuli myytyä metallinpaljastin pois. Viimeisen vuoden aikana on kuitenkin pyörinyt mielessä monta uutta paikkaa, missä voisi käydä retkellä aartenetsinnän hengessä. Niinpä katselin netistä ikään kuin sivusilmällä, jos sattuisi tulla vastaan edullisesti samanlaista metallinpaljastinta. Ja mistäpä muualta kuin Ebaysta lähti puoleen hintaan hyvillä lisävarusteilla juuri etsimäni malli.
Viimeisin joulupaketti oli päivitystä retkipyöräilyyn. Olen käyttänyt etukiekossa napadynamoa, ja se on ollut Shimanon halvin malli (DH-3N31). Silläkin on pärjännyt hienosti, mutta nyt tuli ostettua Ebaysta parilla kympillä Shimanon lippulaivamalli (DH-3N80). Ainakin käsin pyöritellessä ja näitä kahta mallia vertaillessa, ero on huomattava, kuinka paljon herkemmin tuo 3N80 -malli pyörii. Nyt pitää vain kasailla uusi etukiekko tuosta napadynamosta. Osat löytyykin jo valmiiksi omasta varastosta. Vanteeksi tulee DT Swiss R460.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti